Известие

Collapse
No announcement yet.

какъв антифриз?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз преди 2 дни си сложих червен на марката HEPU, немски е и е концентрат, като сипах съотношение около 40% / 60% антифриз/вода тоест 3л антифриз концентрат и 4,2л вода, което е за -25 градуса. Единственото, с което се съобразих беше антифриза да е червен. Преди това си направих промивка на системата, смяна на термостат и почистване на казанчето с пясък. Това ще е първата зима на колата ми (от южна Испания, още с номерата) и се надявам антифриза да е читав, цената му е някъде 18лв/1,5л. Иначе не знам нищо за марката
    147 jtd 115k.c "02 Distinctive

Comment

аз съм с такъв много добър е , поне за сега

FEBI Bilstein - ОРИГИНАЛНИ ЧАСТИ ПО ОКАЧВАНЕ, ХОДОВА ЧАСТ И ДВИГАТЕЛ

Държава на произход : Германия
      Продукти : Двигател, Окачване, Спирачна система
      Марка : FEBI
      FEBI BILSTEIN Febi Bilstein е немски концерн - един от водещите в света производители на авточасти за леки и лекотоварни автомобили. FEBI предага пълна гама от авточасти за леки и лекотоварни автомобили, кaто със своята марка гарантира за качеството на предлаганите авточасти.
      Febi Bilstein произвежда много широка гама по окачване, двигател, управление, спирачна система, охлаждане, антифризи и масла, ел. система - лостчета, датчици, клемореди, ключове и много други допълнителни части и аксесоари.
      ----------
      145 / 1.6 Boxer / 103hp--- ex
      156 1.8 ts -- momo салон , 99

Comment

Червеният е с Лонг Лайф, аз слагам на Приста Ойл, 10 лева литърчето е някаде по данни от декември месец, демек може да е малко по-скъп сега, мн съм доволен.
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Моята си беше с червен антифриз парафлу и такъв си купих за да имам резерва. Парафлу обаче е червен , а ту прочетох че е син?
          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

От Вантотрейд,колега!Син!!!В сини еднолитрови бутилки -11 лв.

Comment

Тук колегите пишат да не се смесват антифризите! Досега незнаех за това, че има червен антифриз ,видях че в казанчето за антифриза има червеникава течност-приличаща на ръждясала вода която беше на минимум и взех че долях 300гр. син концентрат на Приста- сега като гледам не се е пресекъл !!!
              Незнам дали е опасно за алуминиевите части наличието на синият антифриз макар и в съотношение 1/10 към червения!
              Моля ако някои се е сблъсквал с подобно нещо да каже -ако трябва да го сменям!!!
              Алфа Ромео 156 1,9 JTD Sportwagon
              2001год 115кс + ремап

Comment

По принцип ги дават червения да е за алуминиеви радиатори и блокове на двигатели, а синия за чугунени.

Всички нови автомобили са с червен антифриз. Дават го да е лонг файф. С висока трайност и не позволява на алуминия да загнива и да образува окиси.
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Радиаторите не са ли алуминиеви на всички?

Comment

Купувайта качествен антифриз, на Тутела, Лъки Моли и т.н, па цвета му няма ама никакво значение, и да има, файда немя, както се пее,ако са доказали се качествени марки, за съжаление не се доварявам на други /нашенски такива/.След като пише че не увреждта пластмаса, метел и гумени съединия, да не ви пука, на старата си кола слагах и български Лукойл и не съм имал също проблеми, но на алфата не смея
                    Last edited by fred; d.m.y г., 22:49.
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

Тука може да се ограмотите още малко!!! По -надолу в статията са записани 8 неща които трябва да знаем за антифризите!!!
                      http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=41611
                      Last edited by jzonkom; d.m.y г., 11:52.
                      Алфа Ромео 156 1,9 JTD Sportwagon
                      2001год 115кс + ремап

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                        По принцип ги дават червения да е за алуминиеви радиатори и блокове на двигатели, а синия за чугунени.

Всички нови автомобили са с червен антифриз. Дават го да е лонг файф. С висока трайност и не позволява на алуминия да загнива и да образува окиси.
                        Аз знам разликата да е само за блоковете,те радиаторите са си алуминиеви май.
                        Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                        Син за чугунени картери, червен - за алуминиеви. Ама това с цвета не е много сигурно май. Трябва и да се гледа типа на антифриза. Тук пише по въпроса.
                        Ам аз сигурно неразбирам,но били ни обяснила какво е общото на картера с антифриза?
                        Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                        Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                        Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                          Има значение. Слагай червен.
                          Примерно Paraflu
                          Погледни и тук
                          Добре де тук гледам, няма нито една алфа посочена да е с Paraflu 11,а все са с Paraflu Up, който е червен, защо тогава все ги дават по книжки с Парафлу 11(син)?
                          Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Не е верно,колега!!!Мойта е със синия,както пише по книжка!!

Comment

И каква е твоята? То в тая категория няма ТС а JTS само на двулитровия мотор! Или има печатна грешка.

А и на тоя линк "тук" на всички пише Paraflu Up!
                              Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                                Купувайта качествен антифриз, на Тутела, Лъки Моли и т.н, па цвета му няма ама никакво значение, и да има, файда немя, както се пее,ако са доказали се качествени марки, за съжаление не се доварявам на други /нашенски такива/.След като пише че не увреждта пластмаса, метел и гумени съединия, да не ви пука, на старата си кола слагах и български Лукойл и не съм имал също проблеми, но на алфата не смея
                                Това е простата истина, всичко останало е ала-бала.
                                Единствената разлика между синия и червения антифриз е именно в удължения експлоатационен период на червения. Другото си е чист PR.
                                Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                                Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                                Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                                Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Working...
                                X